Allt började med att jag ville tjäna mina egna pengar. Jag fyller år tidigt på våren och när sommaren närmade sig var det jätte långt kvar till jul och det fanns flera saker jag var sugen på att köpa.

Jag kom först på idén att jag kunde sälja något på stranden. Vi har väldigt fina stränder där jag bor och på sommaren är dom fullpackade med badgäster. Det är ganska långt att gå till närmsta kiosk, så det är inte så många som orkar göra det. Min första tanke var att sälja kaffe och bullar, men jag är inte så jätte bra på att baka och kaffe är det ju bara vuxna som gillar. Sen kom jag på att min familj alltid brukar ta med kall dricka i en kylväska och att många runt oss på stranden blir avundsjuka på att dom inte har med sig något svalkande. Förra sommaren gjorde min pappa en jätte god lemonad, som var perfekt för att släcka törsten i värmen. Dessutom gillade både vuxna och barn lemonaden, så det kändes helt rätt att det var just lemonad jag skulle sälja!

Min affärsidé är att sälja hemmagjord, färskpressad, iskall lemonad till törstiga strandgäster, serverad i en snygg flaska till ett bra pris.

 

cropped-cropped-IMG_1417.jpg